Turnkamp Oudenburg – Dag 9

Hij is al weer bijna gedaan: de laatste volledige dag op turnkamp in Oudenburg. Het was er eentje met veel actie en kook-activiteiten.

Tijdens de opwarming werden de kampdansen van de voorbije jaren nog eens gedanst en ook het turnen zelf kreeg een andere invulling. De jongste groepen mochten zich uitleven op een heus reisje-rond-de-wereld parcours. Ook tsjoekbal vonden ze heel plezant. De lichte regen verfriste dan weer de oudste groepen terwijl ze intensief een spelletje frisbee en “cucumber game” speelden.

De kookies haalden ondertussen voor de laatste keer hun kookpotten boven om een lekkere maaltijd spirelli met kaassaus en hespenblokjes te maken. Om te weten welke maaltijd het meest gesmaakt werd, hielden de kookies een enquête. De leden moesten iedere warme maaltijd een cijferscore toekennen volgens het Eurovisiesong-systeem. Na lang tellen kwamen de wraps als grote overwinnaar uit de bus. Het gehaktbrood met kriekjes was minder populair.

In de middag begonnen veel groepen aan een kookactiviteit. Meisjes 2 versierde zelfgebakken popcakes en knutselde verschillende dingen zoals maskers. Jongens 2 ging de avontuurlijkere kant op door zelf nog de ingrediënten te gaan zoeken om petit-beurre taart en pizza te maken. Zelfs jongens 4 waagde zich aan het koken van brownie nadat ze hout verzamelde voor het kampvuur. Meisjes 4 ging terug in de tijd en speelde het grote Nineties-spel, terwijl meisjes 3 scrabble speelde met letterkoekjes. Jongens 3 moest hun T-shirt bevrijden uit ijsballonnen en meisjes 5 maakte nog een uitstapje.

Tegen de avond steeg de spanning al wat aangezien de jongens vs meisjes-battle eraan kwam. Of de jongens of de meisjes nu winnen, de sfeer aan het kampvuur zal er ook dit jaar weer goed inzitten, nu alleen nog hopen dat de wind gaat liggen.