Kleuterkamp Wezemaal – zaterdag 26 augustus 2023

Dag ouders, familie en vriendjes!

Ook vandaag sliepen de kleuters tot kwart voor acht. De klare ochtendlucht voorspelde een zonnige dag zonder regen, al snel werden de zonnecrème en zonnepetjes bovengehaald. Frosties en bokes gaven de kleuters kracht om aan de turnles te beginnen, die vandaag voor het eerst buiten op het gras kon doorgaan! De superhelden streden met elkaar om de superkrachten te winnen. Via estafettes en tikkerspelen toonden de kleuters welke groep het uiteindelijk verdiende om bekroond te worden tot de opper-ROX-helden. Aline toonde nog even wat voor een voetbaltalent ze in zich had.

Na al dat sporten hoorden we van ver de knorrende maagjes richting de keuken rennen. Kip met rijst, currysaus en appelmoes stond op het menu. Milan liet ons weten hoe appelmoes wordt gemaakt: “eerst nemen ze de appelen en dan doen ze de moes erbij”. Na een yoghurtje als dessertje en met het idee dat het bos op hen aan het wachten was, sliep een groot deel van de kleuters het hele uur tijdens de siësta.

Boefje gaf in het kamptoneel een opdracht aan de kleuters: volbreng de opdrachten in het bos en zo verdient één van de superhelden zijn krachten terug! Tijdens de wandeling naar het bos zongen Kobe en Alissa luidkeels mee met de muziek van ROX. Een van de opdrachten was de kampdans zo goed mogelijk meedoen, Jarne en Marie G. lieten zich hierbij van hun beste kant zien en voerden een hele show op. Han zei ook geen nee tegen een dansje, hij verkoos echter de Pukkelpop-playlist van de leiding. Juno verzamelde takken, noten en kastanjes en volbracht zo een volgende opdracht.

Terug op de kampplaats snakten de modderige kleuters naar een douche. Het werd ons duidelijk dat ze met al hun krachten de opdrachten hadden proberen doen slagen, met resultaat! En dan, ein-de-lijk, was het tijd voor de al lang besproken pannenkoeken. Het recordaantal blijft ons een raadsel, maar we zijn niet meer zeker of we het op één hand kunnen tellen. Hailey bracht de avond al knutselend door, terwijl Neel uittestte wat de beste manier was om een vlieger te vouwen. De avond werd afgesloten met de briefjes die de postbode had gebracht. Met een hartje vol liefde en een smile van oor tot oor maakten de kleuters zich klaar voor deze laatste avond. Al benieuwd wat de volgende dag hen nog zal brengen.

Tot morgen allemaal! Om 17u zijn jullie welkom om de kleuters op te halen, na een laatste toneeltje als afsluiter van het kamp.

Foto’s van deze dag vind je via deze link.