Kleuterkamp – maandag 23 augustus

Een historisch moment op kleuterkamp: de kleuters hebben tot acht uur geslapen, en dat op de eerste ochtend! Blijkbaar heeft de duimactie van de leiding gisterenavond zijn vruchten afgeworpen, of waren onze activiteiten zo leuk dat ze echt wel heel moe warenvan al dat spelen, wie zal het zeggen…

Bekijk de foto’s van de eerste kampdag.

De kleuters zelf hebben er totaal niets van gemerkt, maar gisterennacht heeft het nogal zwaar gestormd boven ons grote kabouterbos. Zo hard zelfs dat de huisjes van de kabouters Frits, Frans en Freek totaal zijn verwoest! Gelukkig hebben we hier 30 dappere kleuters zitten die met vele plezier een nieuw huisje voor de kabouters willen in elkaar timmeren! Maar eerst moeten natuurlijk de spieren worden opgewarmd.
In het gemeenteschooltje zijn ze momenteel heel hard aan het werken om de turnzaal en de speelplaats klaar te maken voor het nieuwe schooljaar. We gingen dan maar hier in de chirolokalen aan het turnen en kleuren. En met al onze eigen turntoestellen waren deze al snel omgetoverd tot een heuse turnzaal! Ondertussen zorgden de kookies Raf, Sanne, Lotte en Kaat voor een hele hoop vissticks en spinaziepuree.
Na een welverdiende siësta is het tijd om aan het huisje van de kabouters te bouwen. Er werd geknipt, geplakt en geschilderd en in ruil voor alle hulp leerden de bosbewoners ons allerlei nieuws over het bos. Victor vos leerde ons hoe we op herten moesten jagen, bij Esther de Ekster leerden we ons camoufleren, de boswachter hielp ons bij het maken van een eigen bonsaibos en de kabouters leerden ons een echte kabouterdans aan. De leidingsploeg was trouwens volledig onder de indruk van de bouwwerken van Wietse in het bonsaibos, hier is een kleine ingenieur in de maak!
Nog enkel weetjes over onze kleuterbende: Bas en Toon hebben zich ontfermd over een slak die ze Bert hebben gedoopt, eens benieuwd hoe het verder verloopt met onze 2 zorgzame vaders en hun klein bosdiertje. Jennifer heeft al bewezen dat ze een echte bosfanaat is: na 5 minuten vrijspel zag ze al helemaal zwart van het spelen!
Morgen nemen de kabouters onze kleuters mee naar hun eigen speelbos boven op de Wezemaalse berg, benieuwd hoe dit afloopt? Morgenavond weer een nieuw berichtje om jullie van onze avonturen op de hoogte te brengen. Tot dan!
De kampjuffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.