Kleuterkamp 2012 – DAG 2

Na een woelige nacht – sommigen hadden om 22u30 nog steeds geen ‘goesting’ om te slapen – begon de tweede dag op kleuterkamp goed. Pas om 8u05 hoorden we de eerste kinderstemmetjes uit de slaapkamers komen. De boterhammetjes gingen goed binnen, vooral salami en billyworst waren populair, ook bij June! Klaar voor de turnles dus. Daar werd stevig geoefend op de evenwichtsbalk en speelden we leuke spelletjes. Tijdens de pauze aten we lekkere appelsienen, vooral Maya lustte deze graag! Ward en Marie hebben vandaag een boom gepland: een put met takken in, die ze elke dag een beetje water geven. Cas, Wolf en Sig hebben zich deze ochtend verkleed in ridders en piraten. Natuurlijk gingen ze dan op jacht om meisjes te vangen.

De tomatensoep met balletjes werd deze middag goed gesmaakt. En vooral Eline was heel blij toen ze hoorde dat we erna fishsticks gingen eten. Tijdens de siësta – ‘fiësta’ volgens sommige kleuters – vielen er toch al wel enkele oogjes toe. Daarna kwam Roodkapje nog eens op bezoek. Ze had een schatkaart gekregen van de boze heks. Via deze kaart zouden we haar oma kunnen terugvinden. Arme oma zat ver in het bos verstopt. Gelukkig wilden de kleuters Roodkapje helpen en gingen we met z’n allen op zoek naar de vlaggen. Sara bleek een echt zoektalent te zijn. Haar broertje Ruben was erg onder de indruk en deed zijn uiterste best om oma zo snel mogelijk te redden. Onderweg deden we enkele opdrachten en al snel kwamen we aan in het bos, waar we oma vonden. Onze lieve oma had ook nog lekstokken voor ons!

Als we terugkwamen van onze tocht naar het bos, hadden de kookies lekkere bakke bokes voor ons gebakken. Met veel suiker gingen deze goed binnen. Al snel kwamen de eerste kleuters vragen of ze naar hun bedje mochten.
Bekijk de fotoreeks.