Kampverslag turnkamp Ronse – Zondag 24 juli 2022

Voor een laatste keer: “Goedemorgen iedereen!”

Net zoals onze kinderen was ook de zon op het afgesproken tijdstip weer van de partij! Ideaal om onze ochtendroutine voor een laatste keer te doorlopen.

 • Overheerlijk ontbijt! Deze keer met cornflakes.
 • Inoefenen van de kampdans onder leiding van Hannah en Tilde.
 • Intense opwarming onder leiding van Tilde, geassisteerd door een dagelijkse special guest!
 • Turnles. Of noem het deze keer maar multisport! Marje, Wout en Cid zorgde voor een mooi assortiment aan verschillende sporten. Zo gingen groepen 2 en 3 honkballen en speelden ze ‘The Ronse Games’. Voor de groepen 4 en 5 hadden ze matbal, frisbee en trampolinepark uitgekozen!
 • Alweer ‘Eye of the tiger’ dat weerklonk door onze boxen!
 • Zingen van ons kamplied, onder leiding Hanne. Zij zong met veel enthousiasme de teksten nog een keertje voor!
 • ETEN! Deze keer de overheerlijke macaroni die volgens de traditie door alle groepen zonder handen werd gegeten :). Elke keer prachtig om naar te kijken.

In de namiddag schudde onze leidingsploeg voor de laatste keer hun beste activiteiten uit hun mouw! Meisjes 2 speelde ganzenbord! Het groepje dat de opdracht won, mocht de volgende ronde dobbelen. Het Grote Business voor dummies-spel was weggelegd voor jongens 2. Hierbij moesten ze geld verdienen om bouwmaterialen te kunnen kopen. Voor Meisjes 4 kozen vandaag hun Miss Ronse uit! Ze zagen er allemaal alvast prachtig uit, maar helaas kan er maar ééntje winnen. Hierbij wist Lene de titel van Miss Ronse te bemachtigen! Proficiat Lene!
Voor Meisjes 3, Meisjes 5 en Jongens 4/5 stonden vuile spelen nog op de agenda! Onze meisjes groepen vonden het alvast geweldig om zich vuil te maken. De jongens hielden het iets properder en hielden het bij waterspelen.

Onze kookies hebben vandaag ook een goede daad verricht! Vermits er redelijk veel overschot was van onze chili sin carne, schenkten onze kookies deze weg aan Poverelo!

Een laatste fijne dag werd afgesloten door het spannende einde van het kampthema, gevolgd door het ‘kampvuurtje’. Chocomelk en lekkere cake werd door de kinderen zeker gesmaakt. Jongens 4/5 kreeg van hun leiding nog een nachoschotel. Lang heeft het niet geduurd voor deze op was!

Al snel was het weer de volgende, en laatste, ochtend. Een half uurtje vroeger werd er opgestaan zodat we voldoende tijd hadden om alles op te ruimen. Jongens 4/5 en Meisjes 5 hielpen bij het afbreken van de eettent en de slaaptenten. Meisjes 4 werd uitgroepen om de zeilen te kuisen onder de deskundige leiding van Joba en Tilde! De groepen 2 en 3 ontfermde zich over de netheid van het kampterrein. En ik moet zeggen, zeer goed gedaan! Al snel waren de camions gevuld en konden onze gymnasten, moe maar voldaan, met de trein terugkeren naar Wijgmaal.

D-A-N-K-U aan;

 • Onze Kookies voor het overheerlijke eten!
 • Onze voltallige leidingsploeg! Zij zorgden telkens opnieuw voor leuke activiteiten, interessante turnlessen en gaven het beste van zichzelf om hun groep een fijne tijd te beleven.
 • Onze gymnasten! Zonder hun zou het kamp niet voor zoveel plezier gezorgd hebben!
 • Alle ouders en sympathisanten die ons voor – tijdens en na het kamp hebben geholpen!

Wij kijken alvast terug op een prachtige editie! Tot volgend jaar!

https://drive.google.com/drive/folders/1Q89ko2_UmzYK90b1hPl-m2IQD9kbhDMX?usp=sharing

Groetjes,

Jullie kampleiding, leiding, kookies en gymnasten!