Kampverslag Turnkamp Ronse – zondag 17 juli 2022

Zondagochtend 05u30. De jongste jongensgroepen hadden duidelijk heel veel zin om de dag te beginnen. Weliswaar iets te vroeg om de ochtend-cd op te zetten, maar na lang wachten sprongen ze om 08u uit hun tent om hun tanden te poetsen. Ook de andere groepen kwamen rustig uit hun tent gewandeld.

Na het ontbijt maakten onze gymnasten zich klaar voor de eerste turnles. Met een pittige opwarming en het aanleren van de kampdans vlogen ze er met veel plezier in! Deze turnles werd gevolgd door overheerlijke kip met rijst en currysaus.

In de namiddag werd er druk ingesmeerd en werd er gestart met de eerste activiteiten op kamp! M2 speelden arendsoog en Cluedo tegelijkertijd. J2 moest het ondertussen in verschillende opdrachten opnemen tegen Ridder Rudy. Groepen 3 speelden vandaag levensgrote gezelschapspelen. M3 speelde het ‘MAD’-spel, een soort monopoly waarin ze zo min mogelijk geld moesten overhouden. Kolonisten van Catan was dan weer weggelegd voor J3. De groepen 4 en 5 gingen vandaag op excursie buiten de kampplaats. M4 trok naar de Waalse grens en smokkelden allerlei zaken terug naar Vlaanderen onder de gekste alter ego’s. Terwijl J4&5 Ronse ging verkennen tijdens het jachtseizoen 😉 Een soort van sardientje in teams tegen elkaar. M5 zocht meteen de verkoeling op door waterspelletjes te spelen, en te glibberen en glijden met water en bruine zeep.

Toen de zon onderging na de laatste activiteiten hoorden we al snel geronk uit de tenten komen, kortom het was een leuke, vermoeiende maar geslaagde dag…


Tot morgen!