Kampverslag Kortenaken 2019

Vrijdag 26 juli 2019: slotwoord

Ondertussen zijn alle kindjes naar huis, de meeste valiezen opgehaald en de leiding moe maar voldaan een dutje aan het doen. We vermoeden dat dit fenomeen thuis ook wel merkbaar zal zijn.

Verloren voorwerpen vinden jullie vanaf september in de turnzaal. Neem zeker eens een kijkje als je wat kwijt bent!

Wij willen ook aankondigen dat we reeds een kampplaats hebben voor volgend jaar!

Begin september beginnen we met een wedstrijd om de plaats te zoeken waar we van 16 tot 25 juli 2020 onze tenten gaan opslaan. De winnaar kan als VIP op kamp gaan! Meer concrete info krijg je in september.

Wij hebben er alvast zin, maar nu eerst een dutje.

Loes, Lotte en Brecht

Donderdag 25 juli 2019: verkoeling gevonden

De dag begon met de laatste turnles met een uitbreiding van het turnaanbod. Zo was er reisje-rond-de-wereld, Spikebal, trefbal, frisbee en een yogasessie. De kinderen leefden zich volledig uit mits een kleine portie zweet.

In de middag aten we macaroni met kaas, hesp en brocolli…. zonder borden en handen!

Hierna ging iedereen weer op zoek naar verkoeling. De jongsten keken hun film af en de ouderen installeerden zich in de zaal. De vermoeiheid was duidelijk merkbaar aan het aantal gesloten oogjes.

In de namiddag bleven de meeste groepen in de zaal vanwege de hitte. Enkele waagden zich aan waterspelletjes in de zon. Jongens 2 hield een voetbaltornooi in de zaal en zochten daarna verkoeling in de douche. Meisjes 3 speelden ‘Is er wifi in Tahiti?’, hierbij moesten ze vragen over de leiding beantwoorden. Jongens 4 en 5 bouwden kampen met het turnmateriaal en leefden zich uit met blaaspijpen. Meisjes 5 deden waterspelletjes in de douche geïnspireerd op drankspelletjes.

Vlak voor ons laatste avondmaal speelden we de finale van het leidingsspel. Na een spannende afvalrace werd Hannes de enige echte Homo-PPW-versalis, proficiat!

Tijdens het eten werden we eindelijk allemaal verfrist door wat regen. We sloten ons kamp af met een kampvuur, wat hadden jullie anders gedacht?

Woensdag 24 juli 2019: verkoeling gezocht

De dag begon nog redelijk fris. Na een ontbijt met croissants was het tijd voor de laatste echte turnles en op dat moment sloeg de hitte toe.

Tijdens de siësta zochten alle groepen verkoeling op in de zaal. De jongste kinderen keken een film terwijl de ouderen zich installeerden op de valmatten. Ook de namiddagactiviteit werd wat aangepast: spelletjes werden in de zaal gespeeld waar de hitte best wel meeviel.

In de avond was het dan eindelijk zo ver: de wedstrijd om ter meest bakke bokes eten. Elke groep nam het op tegen elkaar in onze jaarlijkse eetwedstrijd. Kookie Joren zocht op voorhand uit hoeveel bokes elke groep moest eten om de wedstrijd eerlijk te laten verlopen. Hierbij keek hij naar de maaginhoud per leeftijd en het aantal per groep.

Na een spannende wedstrijd was het uiteindelijk Jongens 2 die de wedstrijd won. In de avond konden alle leden bekomen van de intensieve wedstrijd en zich nog wat verfrissen om dan uitgeput maar voldaan te gaan slapen.

Hopelijk doorstaan we morgen de hitte even goed als vandaag!

Dinsdag 23 juli 2019: dagtocht

Vandaag ging iedereen op dagtocht. Na het ontbijt maakte iedereen een lekker smoske om daarna te vertrekken.

Groepen 2 gingen met de belbus richting Tienen waar ze speelden in Heldenland. De kinderen genoten van de glijbanen, deadride en een ijsje achteraf.

Groepen 3 vertrokken te voet richting de bus naar Diest. Zij stapten uit aan de Halve Maan en amuseerden zich in het zwembad. Ook meisjes 4 ging naar deze bestemming, maar zij deden het vervoer met de fiets.

Jongens 4/5 trok naar een meer om daar hun zelfgemaakte vlot te testen. Dat ging lekker vlot 😉

Meisjes 5 fietsten naar een ander meer. Daar huurden ze een mega sup (stand up paddling) waarop ze hun evenwicht op de proef stelden.

Ook de kookies trokken erop uit. Zij gingen naar Nederland om zich daar uit te leven op een meer met springkastelen. De keuken werd voor één dag overgedragen aan de kampleiding…

In de avond genoot iedereen van de balletjes in tomatensaus en het frisse water hier. Ondanks de hitte hadden alle kinderen een fantastische dagtocht!

Morgen nemen we extra maatregelen tegen de zon en hitte. De activiteiten van de kinderen worden aangepast aan de voorspelde hoge temperaturen.

Maandag 22 juli 2019: de eerste hitte

Tijdens de turnles moest de zon nog wat opwarmen. Maar na de lekkere wraps met verse groentjes gaf hij zich helemaal prijs. Het gevolg: iedereen pufte, zuchtte en zocht verfrissing in de schaduw of aan de kraantjes. De meeste groepen speelden dan ook waterspelletjes of maakten zich vuil met verf en etensresten. Meisjes 4 trok zich terug in hun geïmproviseerde cinema en genoot van een film.

Morgen gaan alle kinderen op dagtocht. De extra flessen water staan al te koelen in de koelcel. De activiteiten van de komende dagen worden aangepast aan de temperatuur. Wij houden jullie op de hoogte!

Zondag 21 juli 2019: feestdag

Vandaag werd onze nationale feestdag uitgebreid gevierd op kamp. Iedereen schitterde de hele dag in een tricolore-outfit.

Jongens 2 speelden deze namiddag het grote leiding-tegen-allen-spel, natuurlijk wonnen de leden. Meisjes 2 haalden hun wetenschappelijke kennis boven om slijm te maken en jongens 3 leefden zich uit in het bos. Meisjes 4 ging op zoek naar hun ‘perfect match’. Benieuwd of ze ondertussen al hun prins op het witte paard hebben gevonden.

In de avond speelden we onze jaarlijkse klassieker weer: het jongens-meisjes spel. Na een spannende strijd behaalden de jongens uiteindelijk (met een groot puntenverschil) de overwinning. Volgend jaar beter, meisjes!

Tot morgen!

Zaterdag 20 juli 2019: leidingswissel

Vanochtend stonden sommige al op met iets kleinere oogjes dan de dag voordien. Na een sportieve turnles kon iedereen genieten van een heerlijke maaltijd: vidée met rozemarijnpatatjes!

Vlak voor de middag werd de leiding door elkaar gehaald en kreeg elke groep nieuwe leiding voor de rest van de dag. Jongens 2 ontcijferde verfcodes om zo de locatie van hun zeeslagschepen te achterhalen. Meisjes 3 speurde het kampterrein af op zoek naar hun zelfgemaakte vlag. Meisjes 4 nam hun fiets voor het grote Google Maps-spel.

Het avondeten sloten we af met een special van de kookies: surimi- en eiersalade. Bedankt hiervoor!

Tot morgen!

Vrijdag 19 juli 2019: verjaardag-dag

Vandaag stond alles in het teken van onze turnkring die exact 100 jaar geleden werd opgericht. Het lied ‘Lang zal ze leven’ werd omgevormd naar ‘Lang zullen we turnen’. Het resultaat hiervan kunnen jullie vinden op onze facebookpagina.

Na een nieuwe turnles werd er gesmuld van de heerlijke wortelpuree met maar liefst 675 fishticks. In de namiddag werd er geknutseld, gespeeld, maar vooral gelachen! Groepen 2 speelden een grote laddercompetitie waarbij ze per twee opdrachten tegen elkaar moesten uitvoeren. Jongens 3 ontwierpen en knutselden eerst zeepkisten om daarna een race te houden, wat spannend! Meisjes 4 gingen in de buurt rond om een stoffenvoorraad in te slaan. s’Avonds ontwierpen ze met deze stoffen een hele collectie kleren en presenteerden ze het resultaat op de catwalk. Jongens 4&5 en meisjes 5 palmden even de keuken in om zowel koekjes als pannenkoeken te bakken.

’s Avonds aten we overheerlijke frietjes met een curryworst om de verjaardag van onze turnkring te vieren. Vanaf morgen gaan we op dieet! 😉

Donderdag 18 juli 2019: eerste turnles

Na een rustige nacht stonden enkele kampgangers al vroeg in de ochtend te popelen om aan hun eerste dag te beginnen. Na de ochtend-CD en enkele boterhammen stond de eerste turnles voor de deur.

In de namiddag deden alle kinderen een spel in hun groep. Jongens 3 speelden een drugsspel (met poedersuiker) terwijl meisjes 3 hun leiding versloeg in een FC de kampioenen variant van één-tegen-allen. De oudste meisjes trokken naar Diest om daar in aangepaste kledij een stadsspel te spelen waarbij ze knikkers moesten verzamelen.

Tijdens het avondeten zagen we veel tevreden gezichten. Nadat iedereen nieuwe krachten had opgedaan maakten alle groepen zich klaar voor een avondactiviteit. Hierna kropen alle kinderen op tijd in hun SHHHHHT… (veld)bed.

Benieuwd of morgen een even leuke dag gaat zijn?

Woensdag 17 juli 2019: aankomst

Hey ouders, broers, zusjes, oma’s, opa’s en sympathisanten,

Hierbij een kort verslag van onze eerste kampdag:

  • 11u-12u: vertrek van de fietsers: iedereen kwam zonder kleerscheuren aan op de kampplaats, al reden jongens 4&5 enkele kilometers omweg omdat ze hun weg naar de kampplaats zelf moesten uitzoeken.
  • 14u: vertrek van de bussers: het openbaar vervoer heeft ons zeer stipt naar de kampplaats gebracht zonder kindjes onderweg te verliezen.
  • 16u: aankomst op de kampplaats en ontdekking van de tenten en de kampplaats.
  • 18u: eerste overheerlijke maaltijd op de kamp, vele kinderen vonden het lekkerder dan thuis.
  • 19u: start van het eerste-avondspel. Wie had ooit gedacht dat Bingo voor oudjes was? 😀
  • 20u30: we sluiten de dag af met een beker heerlijke chocomelk.
  • …:  na het tandenpoetsen kruipen de kindjes onder de wol en gaan naar dromenland in hun tent.

We kijken al uit naar de eerste turnles.

Tot morgen!