Kampverslag Kleuterturnkamp 2019

Ieder jaar kijken we opnieuw uit naar alle blije gezichtjes die toekomen op onze kampplaats in Wezemaal. Wil je graag weten wat zij uitspoken zonder jullie? Lees dan zeker verder! (Alle tekstjes en foto’s staan online.)

Dag 4 – zondag 25 augustus

Foto’s van dag 4 vind je hier.

Klaar voor hun laatste dag turnen en spelen, stonden de kleuters vrolijk op. Vandaag stond er speculoospasta op het menu waarbij de oogjes van Stan nog zeer klein waren. De laatste turnles stond in thema van dieren en ballonen. Zo moesten ze leeuwen vangen en jongleren om de show te kunnen laten doorgaan. Neel was een echte acrobaat tijdens het parcours.

Na een vermoeiende en warme turnles kregen ze als laatste maaltijd macaroni met kaas en hesp. Alle kleuters vonden het overheerlijk! Voor een laatste keer deden ze een dutje zodat ze klaar waren voor het circus bij te staan. Dit deden ze door stempels te verzamelen zodat de show van de avond kon doorgaan. Andreas vond de ballon in een recordtempo! Margaux was de ster van het dansen.

Nadat alle stempels gevonden waren, was het tijd voor verfrissing: waterijsjes! Iedereen genoot met volle teugen van het ijsje. Om de mama’s en papa’s op te wachten, trokken de kleuters hun mooiste circuskleren aan. Isaline was een prachtige eenhoorn en Lesley wou graag een K3’tje zijn.

Toen was het moment aangebroken dat de mama’s en papa’s hun flinke kleuters kwamen ophalen. Het was een blij weerzien voor iedereen. De kleuters sloten af met een mooie kampdans. Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven.

Het was een super kamp en wij zien alle kleuters zeer graag volgend jaar terug!

Daaaaag…

Dag 3 – zaterdag 24 augustus

Foto’s van dag 3 vind je hier.

Met een stralende zon werden de kleuters vandaag wakker om 9 uur. Het heerlijke ontbijt met cornflakes stond te wachten op hen. Seb at wel meer dan 7 boterhammen waardoor zijn buikje lang gevuld bleef. Na de vele boterhammen stonden we paraat voor een pittige turnles. We moesten namelijk de circustent beschermen tegen de dierendieven. Deze keer was de turnles binnen, waar ze dan ook de vele hindernissen moesten trotseren. Bent en Jon waren goede circusbewakers, ze deden het parcours vlekkeloos. Missie volbracht! Klaar voor nieuwe energie te halen bij het eten.

De soep viel bij iedereen goed in de smaak. Er werd zelfs meer dan 8 liter kervelsoep opgedronken! Hierdoor was er minder plek in de buikjes voor de kip met rijst en curry. Toen werden de oogjes wat kleiner, dus tijd voor siëstaaa!

Na een verkwikkend dutje kwamen ze Anneke de clown verdrietig tegen. Ze was haar rode clownsneus kwijt en vroeg de kleuters om hulp. Ze gingen op pad om een echte clown te worden! Na vele opdrachten vonden ze uiteindelijk de neus van clown Anneke terug in het bos. Renzo en Camie konden het niet laten om een kamp te bouwen.

Hierna genoten alle kleuters van een lekkere douche. Allemaal fris en monter voor de pannenkoeken en chocomelk. 160 pannenkoeken zijn er opgesmuld! Toos, Stan en Felix aten er ieder 6! Toen kwam de postbode langs en kreeg iedereen een leuke brief.

Met lekkere pannenkoeken en een briefje van het thuisfront onder het kussen, vielen de oogjes snel dicht! Tot morgen!

Dag 2 – vrijdag 23 augustus

Foto’s van dag 2 vind je hier.

Na een goede nachtrust werd iedereen wakker voor een nieuwe dag in het circus. Met ons stevig ontbijt waren ze helemaal klaar voor de turnles. Vandaag werden ze omgetoverd tot echte clowns! Zo ging Andreas helemaal op in het parcours terwijl Rosa en Margaux speelden met de camera. Zoff, Elte en Nora waren de sterren tijdens de kampdans.

In de middag aten we lekkere fish sticks met wortelpuree. De honger leek niet te stillen, maar toch waren alle buikjes uiteindelijk gevuld. Hierna was het tijd voor een welverdiende siësta.

Toen kwam het circus er weer aan. Hier kwamen ze de dierentemmer tegen die in paniek was, omdat al de versiering van het circus verdwenen was. Gelukkig stonden onze kleuters paraat om de dierentemmer uit de nood te helpen. Zo werd de circustent gevuld met clownschoentjes en olifantenmaskers.

Van al dat knutselen begonnen de buikjes weer te knorren. Dit keer stonden er welgeteld 230 bakke bokes op het menu die vlot naar binnen gingen. Lesley vond het zo lekker dat ze zelfs haar bord uitlikte! Kookie Patrick verfriste nog even de kinderen voor het slapengaan met de kraan van de keuken.

Moe en voldaan konden ze naar hun bed toe gaan! Slaapzacht! 

Dag 1 – donderdag 22 augustus

Foto’s van dag 1 vind je hier.

Eén voor één kwamen de kinderen toe op de kampplaats. We zagen enkel blije gezichten natuurlijk, vol spanning wat er zoal zou gebeuren. Samen zochten ze een plekje uit om te slapen, dicht bij hun vriendjes. Het belooft er weer heel gezellig te worden!

Hierna leerden de ouders samen met de kinderen het circus kennen. Zo zagen we acrobaten, leeuwentemmers, clowns … Daarna was het de beurt aan de kinds om hun circustrucjes te tonen tijdens de turnles. Alexander en Stan lieten direct hun spierkracht zien. Ilyano en Delano toverden zichzelf dan weer met behulp van goochelaar Guido om tot aapjes. Samen met de anderen zetten ze hun beste beentje voor.

Na de vermoeiende turnles hadden alle kinderen wel reuzehonger. Hun maagjes werden rijkelijk gevuld met spaghetti. Otis, Willem en Tosca aten wel VIJF borden! Hierna mochten ze zich nog even uitleven voor ze zich klaarmaakten om te gaan slapen.

Het circus is geopend en de oogjes zijn toe!