Staden 17 juli 2014

Op deze zonnige ochtend werden we gewekt door onze zelfgemaakte ochtend-cd. Al waren de groepen 2 en 3 al vrolijk aan het praten voor de muziek startte. Na lekkere bokes konden we beginnen aan de taakjes en het klaarzetten van de zaal.

Onze turnvoormiddag start met een gezamenlijk opwarming door Tiana en Lize. Ook wordt er dan onze kampdans aangeleerd. Omdat het WK nog fris in ons geheugen zit dansen we op het enige echt WK-lied. Tussen de 2 turnlessen door kregen de kinderen heerlijk meloen en watermeloen te eten. Ook van het water werd lustig gedronken bij deze temperaturen.

Na een siësta konden ze ingesmeerd en met een petje op beginnen aan hun activiteit. Meisjes 2 begon aan een grote rapunzel laddercompetitie. De kinderen gaan van alle uitdagingen aan tegen elkaar om zo in de toren van rapunzel te geraken. Jongens 2 en 3 gaan de uitdaging aan met hun leiding bij één tegen allen. Benieuwd of ze kunnen winnen. Meisjes 3 houdt zich vandaag rustig met een crea-namiddag. Er worden hier loombandjes gemaakt, geschilderd en getekend op kussenslopen,…. Er worden mooie dingen ontworpen. Jongens 4&5 spelen het grote lego spel waarbij ze in teams moeten samenwerken. Meisjes 4&5 trok dan weer op pad met de fiets. Op een creatieve manier proberen ze hun kampaandenken bij elkaar te sprokkelen.  Met dit warme weer kan het ook niet anders dan dat er gespeeld worden met water. Iedereen wordt hier door Staf en Rik wel eens natgespoten of ze gooien met water naar elkaar. Pret verzekerd 🙂

Vanavond krijgen we kip met rijst en curry voorgeschoteld door onze lieftallige kookies. Daarna is het tijd voor de avondactiviteiten. Ik zie hier al van alles op het programma staan zoals pictionary, het maken van een fotoroman, voetballen,…. De kinderen zullen uitgeteld in hun bed liggen. Zo blijven de groepen 2 en 3 misschien stil tot aan de ochtend-cd 🙂 Morgen zijn we er weer met hopelijk evenveel zon!

Stralende zonnige groetjes uit Staden!