Merksplas – dag 1

Drie dagen eerder kwam de camion aan op de nog lege kampplaats. In een aangenaam ochtendzonnetje werden de eerste tenten en eettent opgezet. Door het heerlijke weer vlotte alles en had de leiding zelfs tijd om de Lillse bergen eens uit te testen. Maandag kwam de kookploeg aan en verzorgde een eerste heerlijke maaltijd voor de leidingsploeg. Hierna waren ze klaar om naar huis te vertrekken om de volgende dag samen met de kinderen te vertrekken naar Merksplas.

Om 11 u kregen we het bericht dat de fietsers goed vertrokken waren. Ook om kwart na drie volgde er een smsje dat ook de bus goed vertrokken was. Om 16 u kwamen de fietsers in een grote groep toe, wat vroeger was dan verwacht. Er waren geen ongelukken of platte banden. Fantastisch! Niet veel later volgden ook de jongste groepen met de bus. Valiezen werden verzameld en tenten ingericht. Nu kan het kamp echt beginnen! Jongens 3 kreeg al de opdracht om Bruno (een stoel) overal mee naar toe te nemen. Dat gaat wat worden.

Om 18 u verwenden de kookies ons met een lekkere spaghetti bolognèse met als toetje een madeleine. Na eventjes te rusten konden we beginnen aan het grote fruitellaspel. In groepjes voeren ze opdrachten uit om zoveel mogelijk fruitella’s te verzamelen. Bij deel 1 van de finale won de groep van Laurien en ze kregen  een tandenborstel. Zoveel snoepen betekent natuurlijk ook flink de tanden poetsen. Bij het tweede deel van de finale moesten de oudste leden van de groep om ter snelst 10 snoepjes opeten. Eveline was de winnaar. De hele groep kreeg elk een bellenblaas. Nu is het tijd voor een beker warme chocomelk en trekken de jongste groepen naar hun tent om te gaan slapen.

Morgen starten we me de eerste turnles van het kamp. Bij het warme weer zal het puffen zijn, maar zeker en vast leuk.

Tot morgen!