Bilzen – voorkamp en dag 1

Vrijdagochtend

In alle vroegte vertrokken we met een bijna voltallige leidingsploeg op voorkamp om het terrein hier kampklaar te maken. Met wat extra hulp van enkele PPW-anciens, Dennis & Raf, stonden de eettent en de slaaptenten in een mum van tijd op. En dat kwam goed uit! We zijn hier namelijk op kamp naast het gemeentelijk zwembad en het is er een mét van die leuke glijbanen. Hoezee, waterpret verzekerd. De leiding kon nog even het kind in zichzelf boven halen en gaf de Bilzenaars een mooi showtje vol “glijbaan-turn-kunsten”.
De weergoden waren ons de voorbije dagen alles behalve goed gezind. Door de hevige regenval werd onze oprijlaan volledig getransformeerd in één grote modderpoel. En kookie Joke heeft het geweten! Haar auto raakte vast in de modder en ze kon geen kant meer op. Gelukkig laat onze mannelijke leiding maar al te graag de spieren rollen. Met z’n allen sloegen ze er in om Jokes mobiel op beter begaanbare paden te krijgen. Een dikke pluim voor de mannen! En op wat modderplekken blijft het kampterrein hier voorlopig droog. We hebben duidelijk onze les geleerd na Poperinge: dit jaar ligt onze kampplaats 1 meter hoger dan de omliggende terreinen.

Maandag is het dan eindelijk zover…

Het turnkamp kan echt beginnen! Want zo zonder kids op de kampplaats heb je toch niet dat echte kampgevoel. En ze hadden er duidelijk zin in! De groepen 4 en 5 fietsten de ziel uit hun lijf (“het melkzuur spatte uit hun oren” zou Wuyts zeggen) en om 12 u bevonden ze zich al in Hasselt! Ook de treinrit verliep vlotjes en om 16.20 u krioelde de kampplaats van de bedrijvigheid. Bedjes werden opengevouwen, valiezen versjouwd en het terrein werd grondig verkend.
Na de traditionele spaghettimaaltijd op de eerste dag was het tijd voor het grote avondspel. Jong en oud probeerde aan de hand van tips die ze bij een 10-tal opdrachten konden verdienen Goele terug te vinden. Het was Silke die als eerste de deur van de juiste dames WC opendeed. Woehoe, gewonnen! Het team van Ward werd tweede. En dan heb ik het over Ward Ostyn, Ward Lambrechts is omgedoopt tot “Warre” om verwarring binnen de groep te vermijden. Nadien kreeg iedereen nog een lekkere beker warme chocomelk en kropen de jongsten al gauw hun warme slaapzak in.

Opstaan met de ochtend CD, altijd spannend die eerste keer.

Welke liedjes zouden er nu weer dagelijks door de boxen weergallen? Vaste klassiekers als “Wakker met ene wijsje” zijn uiteraard van de partij. Maar volgens Isa staan er toch ook wel enkele heel bizarre liedjes op. Naar oeroude gewoonte stonden J2 & J3 al bij de eerste noten fris en monter verzameld rond de box om toe te kijken hoe de oudere leden een half uur later gezapig uit hun tent komen gekropen.
Tijdens de turnles konden we al een eerste keer gebruik maken van de ultramoderne ingebouwde turnhal. En het wierp al meteen z’n vruchten af: tsukahara’s van Bram, Ward en Liselot. Lang leve de valput!
De kookies gooiden vanmiddag meteen al hun troeven op tafel en begonnen met een ware topper: kip met rijst en curry! Hmmmmmmm! Wiebe kwam de kookies nadien zelfs persoonlijk bedanken “het eten was echt hééééééél lekker”.
De squaws van meisjes 2 knutselen dromenvangers, de leiding hoopt dat ze zich hierdoor iets langer in dromenland zullen bevinden. Ik heb zo mijn twijfels. Jongens 2 bouwt een super grote katapult om de zwarte ridder te verschalken. Witse wou graag een katapult op wielen en Benjamin zag het nog grootser: “bouwen we geen katapult op een auto?!”. Verder loopt hier ook een troep soldaten (jongens 3), een hoop Winxs (Meisjes 5) en een team Olympische atleten (meisjes 3) rond op de kampplaats. Meisjes 4 gaat aan het designen, foto’s van hun creaties volgen zeker nog! En jongens 5 gaat met satellietbeelden en kompas op zoek naar hun verloren leiding, Bram en Kwinten.
Morgen meer nieuws!
Groetjes uit Bilzen