Bilzen – dag 2

Tijdens de siësta had chef-kok Oleg geregeld dat er een stuntpiloot over de kampplaats zou vliegen. Om half 2 stond iedereen naar boven te kijken om een glimp op te vangen. 5 minuten later was het dan eindelijk zover. Dit leverde veel ooh’s, aah’s en verwonderde gezichtjes op.

Kookie- en leidingsspel

Voor we lekker konden smullen maandagavond was het nog eerst tijd voor kookie- en leidingsspel. Ook zij spelen nog altijd graag een spel.  Dit jaar is het een battle tussen de kookies en de leiding om binnen de minuut een opdracht uit te voeren, gebaseerd op het tv-programma ‘binnen de minuut’.  Gisteren was de opdracht een ballon in de lucht te houden met een water spuitbus. Beide kampen moesten een vertegenwoordiger afvaardigen. Joke P. nam het op tegen kookie Bert. Na een heel spannend slot kwam kookie Bert zijn ballon verder dan die van Joke P.

 Avondactiviteit

Na een lekker broodmaaltijd konden de kids beginnen aan hun avondactiviteit. Jongens- en meisjes 2 besloten om samen heerlijk te springen op het springkasteel in de zaal met af en toe een rondje basketbal tussendoor.  Jongens 3 hebben hun beenspieren getraind met een stevig potje zaalvoetbal. Ja, hier zitten enkele talentjes tussen. Meisjes 3 hebben hun Olympische fakkel aangestoken en zo werden de Olympische spelen officieel geopend. Jongens 4 en 5 zijn begonnen met het graven van hun onderaards rijk. Ik ben benieuwd wat we daar gaan terugvinden. Meisjes 4 hield het op een lekstokkenkwis en meisjes 5 hield een gezelschapsavond.  Maar ook dan kwam de maan weer piepen en was het tijd om te gaan slapen.

Nachtje zonder regen

Na een heerlijke nachtrust zonder regen stonden de groepen 2 ook deze morgen alweer aan de boxen. Vandaag werden we verwend met bananen en platte kaas als ontbijt. Na het uitvoeren van de taakjes en het klaarzetten van de zaal konden we starten met een halfuurtje  opwarming gegeven door Lotte en Katleen. Ook de kampdans valt dit jaar weer in de smaak op het liedje van Gustavo Lima: Balada. Er komen heel wat heupbewegingen bij kijken maar hier heeft jongens 2 geen last van aangezien ze hun heupen gezwind losgooiden. Vervolgens werd er weer lustig op los geturnd met als 11-uurtje heerlijke appelsienen.

Deze middag stond er een heerlijke videe met puree op het menu. Na een uurtje siësta was het tijd voor de jaarlijkse groepsfoto’s. De leden kozen alweer knotsgekke poses, wat schitterende foto’s opleverden.

Onze indianen trekken deze namiddag op een heuse spoorzoektocht. Ze moeten hun vaardigheden in de strijd gooien en op hun eindbestemming geraken. Hopelijk vinden ze voldoende tips om de juiste weg te vinden, maar dat zal wel zo zijn J. Omdat het vandaag de mooiste dag van de week gaat worden, hebben jongens 2 besloten om waterspelletjes te spelen. Meisjes 4 waagt zich aan vuile spelen en met daarin ook waterspelletjes verwerkt om af te koelen. Meisjes 5 gaat dan weer een parodie op expeditie Robinson spelen. Kruipen door plassen, codes onthouden, hindernisparcours afleggen,… horen er allemaal bij. Douchen vanavond zal voor hen dus de boodschap zijn! Ook hun kampbaby “Babs” is er altijd bij en moet steeds verzorgd worden. Gelukkig is de leiding bereid om af en toe te babysitten. Jongens 3 speelt één tegen allen en hopen dat ze winnen. Al is de opdracht om liefdesbriefjes te schrijven naar meisjes 3 een hele moeilijke opgaveJ. Jongens 4&5 heeft dan weer een carwash gepland. Ze hopen om genoeg geld in te zamelen voor een onvergetelijke dagtocht.

Morgen wordt er niet geturnd maar trekken de groepen op dagtocht. Ik ben benieuwd waarheen ze allemaal naartoe gaan trekken. Je ziet: voor verveling is er hier geen tijd!

Groetjes uit het ondertussen droog geworden Bilzen.

Tot morgen!