Bilzen – dag 4

Vandaag beloofde het slecht weer te worden. Daarom besloten de groepen 2 en meisjes 3 om een namiddagje te gaan zwemmen.  Het zwembad is echt een trekpleister voor de kids. Glijbanen, bubbelbaden, springplanken,… Alles erop en eraan.

Jongens 4&5 zijn terug begonnen met hun onderaards rijk. Ze spitten en ze graven maar het is verboden terrein voor buitenstaanders. Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien. Jongens 3 waagde zich aan een stadsspel in Bilzen city. De grootste aanwinst was een gratis paar schoenen maatje 45. Nu heeft leider Ignace eindelijk waterdichte schoenen.

Meisjes 4 werd even helemaal omgetoverd tot een redactie. Ze maakten samen de Joepie voor deze week. Er zitten enkele talentjes bij. Meisjes 5 hield een grootschalige Pokémonspel. Uitdagen en kaarten ruilen was de boodschap. Liselot en Astrid zijn nu de trotse eigenaars van een paar zeldzame kaarten.

Vanavond was het eindelijk tijd voor de beroemde BAKKEBOKES. De kookies waren al van 16 u bezig met het bakken van de bokes. Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven. Er zijn dit jaar 1.372  gegeten. De laatste zaten tot half 9 aan tafel om toch maar zoveel mogelijk te eten. Meisjes 5 ging met de eerste plaats lopen. In totaal aten ze 250 bakkebokes met 14 man. Lotte Daems at het meeste van de groep (25). Kasper Daems ging wel met de eer lopen en at er 29,5.

De buiken stonden bol en al dat steken lijdde tot vermoeide gezichten. De groepen 2 kropen verzadigd hun bedden in. Al de andere groepen probeerden het eten te laten zakken en hielden het op een rustige avond. Jongens 4 en 5 waagden zich toch aan een avondje zwemmen.

Morgen is het een feestdag en dit zal gevierd worden. De groepen krijgen voor één namiddag eens andere leiding. Daarna volgt er een BBQ en een fuif.

Tot maandag!