Verslag Wedstrijdseizoen TTM en Tumbling 2019

De inzet en prestaties van onze gymnasten Toestelturnen Meisjes en Tumbling tijdens hun wedstrijdseizoen maken ons weer super trots!

Toestelturnen Meisjes

De gymnasten toestelturnen meisjes namen dit jaar deel aan 3 provinciale voorrondes met als doel een selectie voor het Vlaams kampioenschap. Onze jongste wedstrijdgymnasten, Saar en Roos, namen deel op I-niveau waar ze met hun mooie oefeningen medailles behaalden in de bronzen categorie. Anna turnde voor het eerste jaar op B-niveau en deed het elke wedstrijd beter, waardoor ze op haar laatste wedstrijd zelfs een medaille kon veroveren in de zilveren categorie.

Onze oudste gymnasten Sien, Marje en Bo gaven dan weer het beste van zichzelf op C-niveau. Hier behaalde Marje een tweede plaats voor Vlaams-Brabant en selecteerde ze zich ook voor het Vlaams kampioenschap. Op deze laatste wedstrijd eindigde ze op een mooie 11de plaats.

Tumbling

Ook bij de tumbling hebben al de gymnasten weer een schitterend wedstrijdseizoen achter de rug. Voor Nette en Jaan waren het hun allereerste wedstrijden, maar ondanks de stress hebben ze toch mooie wedstrijden geturnd. Op de wedstrijd voor Vlaams-Brabant slaagden verschillende van onze gymnasten er in om een medaille te veroveren. Emma, Marje en Anke behaalden een bronzen medaille, Ward kon de zilveren medaille bemachtigen en Bo werd knap eerste. Nette en Amber grepen net naast de medailles met een 4de en 6de plaats.

Uiteindelijk konden 5 van onze 8 gymnasten zich selecteren voor het Vlaams kampioenschap waar ze allemaal een plaats in de top tien behaalden. Ook hier wist Bo een plaats op het podium te bemachtigen en mocht ze de zilveren medaille mee naar huis nemen. Een mooie afsluiter van een geslaagd sportjaar.

Bo en Anke op de eerste en derde plaats op de wedstrijd van Vlaams-Brabant
Gymnaste Saar
Gymnaste Anna en trainster Dorien
Bo behaalt zilver op het Vlaams Kampioenschap