Verslag Wedstrijdseizoen Grote Acro 2019

Het wedstrijdseizoen zit er weeral op, tijd om eens terug te blikken op onze prestaties maar vooral op de positieve en fijne inzet van onze gymnasten!

We hadden verschillende formaties die deelnamen in dan ook weeral verschillende niveaus! Trainster Tilde smeet zich op de choreografie van de individuele nummers en ze mochten er echt wel zijn! Knappe dansjes, bedankt Tilde!

Maar nu een klein verslagje van de wedstrijden!

I-niveau

Duo Ella en Hanne zijn zeer gelukkig met hun eerste plaats op het Brabants Kampioenschap

Eerst was er het I-niveau voor Hanne en Ella. Zij mochten meteen de spits afbijten op hun eerste wedstrijd want dat was het Brabants kampioenschap, dus kans op een podiumplaats. Na een mooie oefening met knappe punten was het bang afwachten op een tweede of derde plaats tijdens deze wedstrijd. We hielden de concurrenten met argusogen in ’t vizier… een derde plek leek ons het resultaat! Maar niets was minder waar, wij hielden blijkbaar de foute concurrenten in ’t oog! Tijdens de prijsuitreiking was het dan ook super mooi om te zien dat ons duo verschoot omdat ze op het hoogste schavotje mochten kruipen! Een dikke pluim met nog een grappige herinnering er bovenop!

De twee daaropvolgende wedstrijden deden Hanne en Ella niet minder hun best, ze behaalden mooie resultaten en turnden zeer netjes en zeker. Een dikke duim, bank vooruit en doe zo verder!

C-Niveau

Een tweede niveau was het C-niveau. Hier neemt het grootste deel van onze formaties in deel.

Anke, Fleur en Fleur brachten driemaal een prachtige oefening, geen enkel deel ging de mist in maar de lat in deze groep lag erg hoog. Toch mogen zij terugblikken op een mooi wedstrijdseizoen. De nodige wedstrijdervaringen zullen hen zeker helpen tijdens volgende deelnamens!

Trio Marie, Kaat en Anaïs

Marie, Kaat en Anaïs deden ook in het C-niveau mee maar werden bij een eerste wedstrijd geveld door een grieperige Anaïs. Moedig nam ze deel maar de energie en kracht ontbrak om er een zekere oefening van te maken. Geen paniek, nog 2 wedstrijden te gaan! En dat deden ze dan ook, er werd knap geturnd, ze kunnen zeker nog beter en zullen dat volgend jaar wel laten zien! Het was immers de eerste maal voor hen in deze formatie!

Dikke pluim voor beide trio’s!

Aïda en Amélie

Aïda en Amélie turnden sinds dit jaar voor het eerst samen en ook voor het eerst in onze club. Zij namen deel aan 2 wedstrijden en deden dit zeker en vast heel knap! Zij behaalden mooie punten maar brachten vooral een prachtige oefening, hier en daar nog wat onzeker maar ze mochten er echt wel staan!

Eveline en Ana

Ana en Eveline turnden nog niet zo heel lang samen, voor Ana was het ook haar eerste jaar op de wedstrijdvloer. Na een eerste minder goede oefeningen hebben zij zich goed herpakt op de twee daaropvolgende wedstrijden. Het was fijn om hen te zien groeien tijdens het seizoen! Voor hen ligt er zeker nog een jaartje samen turnen te wachten! Alvast veel succes!

Jolien en Lena

Jolien en Lena turnden ook dit jaar voor het eerst samen, beide al ervaren wedstrijdgymnasten. Het werd Jolien haar laatste jaar als gymnaste dus wilden we haar ook heel graag een mooie ‘fin de carrière’ bezorgen en een deelname aan het Vlaams veroveren. Maar de jury dacht hier anders over, er werden punten gegeven waar wij als, toch wel ervaren, juryleden niet goed aan uit konden. Sportief opvatten dan maar en weten dat we meer waard waren… Bedankt Jolien voor de vele jaren als gymnaste! Voor Lena liggen er nog wel wat jaren te grabbel als gymnaste, alvast ook veel succes!

Tatiana en Kyana

Voor Tatiana zou het haar laatste jaar worden als gymnaste en ze turnde in duo met Kyana. Een selectie voor het Vlaams kampioenschap was al snel binnen! De wedstrijden erna kwamen wat foutjes aan te pas, jammer want zij turnden wel vol overtuiging moeilijke delen voor slechts drie trainingen per week. Op het Vlaams mislukte hun handstand op de kaars, wat onmiddellijk zwaar bestraft werd. Jammer maar toch wel een mooi wedstrijdseizoen met een dikke proficiat erbovenop! Dank je wel Tatiana voor je vele jaren vol turngenot!

Lotte en Esmée

Esmée en Lotte, ook een nieuw duo dit jaar, turnden twee mooie wedstrijden. Aangezien Esmée uit een andere club kwam overgevlogen, was het voor haar ook even wennen bij ons. Zij nam een goede start maar wou het wedstrijdseizoen niet verder zetten waardoor Lotte en Esmée slechts aan twee wedstrijden konden deelnemen. Jammer want ook zij brachten telkens een mooie oefening. Ook voor Lotte, een zeer ervaren gymnaste kondigt er zich een nieuw hoofdstuk aan, we mogen haar in de trainersploeg verwelkomen samen met Jolien en Tatiana en daar zijn wij natuurlijk heel blij om!

Bedankt Lotte, Jolien en Tatiana, jullie stonden steeds achter mij als trainster, jullie turnden altijd op een positieve manier in mijn ploeg! Het is fijn om jullie zo lang onder mijn vleugels als trainster te hebben mogen begeleiden!

B-Niveau

Jolien, Malou en Kit

In het B-niveau traden Jolien, Kit en Malou aan. In deze categorie zou je best minstens 12 uur per week trainen, wij trainen slechts 8,5 uur maar wilden toch eens een beetje hoger mikken. De eerste wedstrijd was leergeld, er werd een prachtige oefening geturnd tot de deskundige jury ons liet weten dat een acro-deel niet mocht geturnd worden op de manier waarop wij het deden… oeps, dat kostte ons al snel 4 punten. Geen paniek, 14 dagen tijd tussen de eerste en tweede wedstrijd deed ons toveren en ja hoor, een tweede en betere wedstrijd met mooiere punten!


Dat we misschien niet het strafste clubje in België zijn trekken wij ons niet aan! Vol positieve energie, een turnfeestje tussendoor en nog wat andere verplichtingen en hup naar een derde wedstrijd. Daar werd de score nog een keertje verhoogd, super! We gingen erop vooruit dus weten waar naartoe volgend seizoen! Proficiat, jullie stonden er en lieten zien dat ook PPW best wel wat talent in huis heeft en het waard is om in een B-niveau aan te treden!!! Een positief trio met veel werkijver komt er wel, volgend seizoen turnen we gewoon verder en mikken we gewoon nog wat hoger!

En daarmee zit ons wedstrijdseizoen erop. Wij zijn al volop aan het volgend seizoen aan het werken en puzzelen! Bedankt aan alle ouders en gymnasten voor de vele fijne momenten en de inzet elke training opnieuw!

Graag tot volgend jaar,
uw fiere trainster,

Margriet