Kleuterkamp Wezemaal – dag 2

Deze morgen om 8u hoorden we de eerste kindjes wakker worden. Ze hebben allemaal heel flink geslapen, maar hebben last gehad van enkele lastige bezoekers. Vince en Tuur hebben allebei zeker 10 muggenbeten.  Gelukkig zijn het flinke en sterke jongens en zeuren ze niet. Jammer genoeg had één van onze kleuters, Senne, deze morgen een beetje pijn aan zijn buikje. Hopelijk gaat het thuis snel beter!

In de voormiddag hebben ze zo hard geturnd dat ze veel honger hadden. De tomatenstoep met balletjes en wortelpuree met fishsticks gingen goed binnen! Tijdens de siësta (fiësta volgens sommige kleuters) vielen de meeste ogen snel toe. Vic hoorden we zelfs tot beneden snurken! Lander was zo ver in dromenland, dat we hem bijna niet meer wakker kregen.

RAMP! Tik en Tak, onze zoo-kippen waren ontsnapt! Isidoor heeft gevraagd aan de kinderen of ze willen helpen de kippen terug naar de dierentuin te lokken. Snel aan het werk dus! Ze hebben zelf kippen geknutseld en nog andere versiering voor de dierentuin. De kleuters maakten prachtige kippen, schaapjes, spinnen en vlinders. Ida bleek een echt knutseltalentje te zijn en werkte als langste heel geconcentreerd aan haar vlinder. Als vieruurtje hebben ze zelf heerlijke smoothies (‘snoeties’) gemaakt voor iedereen.

Als avondeten bakten de kookies de beroemde PPW-bakke-bokes. De kleuters aten er in totaal wel 250! Ze blijven ons elk jaar verbazen! Daarna kwamen Tik en Tak nog even op bezoek. Dankzij het harde werk van onze kleuters zijn ze terug gekomen naar onze dierentuin, ze hebben beloofd nooit meer weg te lopen! Dan was het stilletjes aan tijd om in hun bedje te kruipen. Slaapwel!