Staden – donderdag 22 en vrijdag 23 juli

Gerommel en geflits hier in Staden tijdens de nacht. De feestavond en onze fuif hebben de weergoden duidelijk gewekt. Na een spetterende namiddag (met de leidingsploeg-voor-één-dag) en een spannend spel jongens vs. meisjes bouwden we met z’n allen een prettig feest. En dat feest liep ’s nachts dus nog door, met bliksem-vuurwerk en donder-tromgeroffel.

Doorheen de dag (zowel gisteren als vandaag) is het heerlijk weer, met een zonnetje dat zo nu en dan de kop opsteekt. Maar gisterennacht werd de hele kampplaats opgeschrikt van de luide regen op het tentzeil en het gerommel in de lucht. Gelukkig zijn onze kampers dapper: zelfs de jongste groepen vonden het hele klank-en-licht-spel niet zo eng. Er waren zelfs enkele jongste meisjes die voorstelden om er even door te lopen om een plasje te gaan maken… En voor wie toch een beetje bang was, volstond het om met z’n allen samen met de leiding te giechelen om de knallen en dicht bij elkaar in de tent te kruipen. Zo wordt zelfs het grootste hondenweer een leuke kampherinnering. En de schade, die is gelukkig volledig nihil. Een herhaling van ons Poperinge-avontuur is dus helemaal niet aan de orde. En de kids hebben er weer een spannend verhaal bij.

Het was dus een korte nacht voor de kampers, zowel door het nachtelijk concert als door het feestgedruis dat eraan voorafging. Want gisteren was het ‘de laten avond’, en dus mocht iedereen net wat later in de tent kruipen.

De leidingswissel werd op luid applaus onthaald: meisjes 2 speelde een gigantisch ABC-spel, met spelletjes voor elke letter van ons alfabet. De jongste jongens kregen een survival-spel voorgeschoteld, en bewezen nogmaals dat ze echte mannen zijn. Tot na het avondeten tenminste, want op de fuif met de meisjes dansen (EIKE-BAH), daar zijn ze nog net niet stoer genoeg voor. De groepen 3 durfden al net iets verder te gaan, en mochten na de fuif zelfs nog een kleine nachtzoen geven (spannend!).

De oudste meisjesgroepen gingen volledig voor de vrouwelijkheid tijdens de leidingswissel: M4 speelde het grote vrouwen-spel en moest op verschillende manieren bewijzen dat ze echte dames kunnen zijn. M5 daarentegen, vonden dat ze dat al genoeg getoond hadden (ze hebben immers al een ‘Spice Girls dag’ achter de rug) en ging een stapje verder: zij bouwden de ideale man. Het eindresultaat kregen we niet te zien, maar naar alle waarschijnlijkheid kunnen we chef Oleg er heel goed in herkennen…

Vandaag staat er nog een ‘gewone’ kampdag op het programma. Nu ja, gewoon… meisjes 5 loopt al de hele dag rond met het ondergoed boven de broek en de rits van hun truitje op de rug. Zij hebben omgekeerde dag, en doen dus alles achterstevoren. ’s Ochtends chips in de tent voor het slapengaan, gevolgd door een avondspel, een avondmaal en een namiddagactiviteit, je bioritme zou van minder in de war geraken. De kids maken zich trouwens nu al klaar voor ons avondmaal, want we maken BAKKE BOKES! De kookploeg maakt hun borst al nat, en sloeg een gigantische voorraad brood en eitjes in. Zou het record bokes-eten verbroken worden? Dat hoor je morgen!

Niet alleen de kinderen krijgen spelletjes voorgeschoteld op kamp: kookie Marijn maakte enkele dagen geleden een toffe avond-kwis voor de kookploeg. Met behulp van allerlei opdrachten konden de kookies letters verzamelen, waarmee een zin moest worden gebouwd. En wanneer de zin er stond, was het toch even moeilijk om stil te blijven in de eettent…