Acro & Tumbling

Acro & Tumbling

Acrogym staat voor acrobatische partneroefeningen; het is géén toestelturnen, maar wel een geheel van vluchtelementen zoals salto’s werpen, houdingen en piramides op een mattenvloer, meestal uitgevoerd met 2, 3 of 4 partners en altijd op muziek. Evenwicht, spanning en een flinke dosis ritmisch gevoel zijn noodzakelijk. Samenwerking is een must. Acrogym gaat samen met langematspringen omdat een acro-oefening steeds enkele tumblingreeksen omvat. In deze groep kan je niet direct instappen. De lesgever beslist over toegang en doorstroming naar een ander niveau. Als je van deze groep deel wil uitmaken, verwachten we een verregaande inzet en goeie resultaten!

In Turnkring Pro Patria Wijgmaal start je altijd in de groep ‘pré-acro’, stroom je door naar de recrea-acro (met of zonder demoploeg) en ‘land je’ in acro B/C (altijd met demo).

Pré-acro

Of de instapgroep. Kinderen kunnen met inspraak van de lesgevers in deze groep proeflessen komen doen. De kinderen die in deze groep zitten, zijn leden die nog maar recent acro doen en nog baat hebben bij extra basistraining (zowel acro-technisch en tumblingtechnisch) om nadien door te stromen naar een andere acro-ploeg. Deze leden volgen allemaal nog een andere discipline binnen de club. Je turnt géén wedstrijden en stroomt na evaluatie door naar een andere groep.

  • Pré-acro, dinsdag 18-19.30 uur

Kostprijs pré-acro: € 95 + € 15 ‘algemeen clubbedrag’ (= verzekering en administratieve kosten per 01.07.2018).

Recrea-acro

De eerste doorstroom voor kinderen uit de ‘pré-acro’. Deze groep traint 4 uur per week op dinsdag en zaterdag en bestaat uit gymnasten die voldoende sterk zijn op technisch vlak en ook een goede combinatiepartner gevonden hebben. Ze nemen deel aan de recrea-wedstrijden. Je turnt wedstrijden op recreatief niveau.

  • dinsdag 18-20 uur
  • zaterdag: 13.30-15.30 uur

Kostprijs recrea-acro: € 170 + 15 euro ‘algemeen clubbedrag’ (= verzekering en administratieve kosten per 01.07.2018).

Acro C/B

Gymnasten uit deze groep trainen 8,5 uur per week op woensdag, vrijdag en zaterdag. Dit zijn de sterkste acrogymnasten die deelnemen aan de wedstrijden op B/C niveau van de Vlaamse Gymnastiekfederatie. Deze gymnasten zitten ook allemaal in de demoploeg. 

  • woensdag: 15 – 18 uur
  • vrijdag: 18 – 21 uur
  • zondag: 10 – 12.30 uur

Contact: Margriet Vanvolsem

Kostprijs acro B/C-niveau: € 170 + € 15 ‘algemeen clubbedrag’ (= verzekering en administratieve kosten per 01.07.2018).
Wie turnt in de demoploeg, betaalt nog € 35 extra.

Inschrijven voor deze reeks. Je wordt doorverbonden naar de website van de GymnastiekFederatie Vlaanderen.

Tumbling

Tumbling is een aaneenschakeling van makkelijke en moeilijkere turnoefeningen op de mat. De oefeningen worden in een reeks uitgevoerd op een verende vloer die je extra springkracht bezorgt. In deze groep kan je niet direct instappen. De lesgever beslist over toegang en doorstroming naar een ander niveau. Als je van deze groep deel wil uitmaken, verwachten we een verregaande inzet en goeie resultaten!

  • woensdag 19.30 – 21.30 uur
  • zaterdag 19.30 – 21.30 uur

Contact: Liselot Van Havere

Kostprijs: € 170 + € 15  verzekering ‘algemeen clubbedrag’ (= verzekering en administratieve kosten per 01.07.2018).

Inschrijven voor deze reeks. Je wordt doorverbonden naar de website van de GymnastiekFederatie Vlaanderen.