Turnshow ‘PPW telt af’ – Terugblik

Heel het jaar door werken onze gymnasten hard, maar tijdens de krokusvakantie doen ze dat toch net een beetje meer.  In het krokus-weekend mogen ze namelijk twee keer optreden voor een uitverkochte zaal vol familieleden en vrienden.

Naast de vele extra oefenmomenten die plaatsvinden tijdens de krokusvakantie, steekt ook de leidingsploeg een tandje bij. Met de ondersteuning van een technisch team toveren ze de Ymeria-sportzaal om tot een showzaal: een mattenvloer voor de gymnasten, tribunes voor de kijkers, decor, verlichting, … Ook de eigen turnzaal krijgt even een andere functie: daar bereiden de gymnasten zich voor op hun nummers – inclusief outfits en bijpassende schmink.

De titel van de show was ‘PPW telt af’. Het vertelt het verhaal van Niu, een Chinees meisje dat een jaar lang mee naar school gaat in België. In haar dagboek schrijft ze over de speciale dagen die ze samen met haar nieuwe vriendjes beleeft: van de eerste schooldag en (Chinees) Nieuwjaar tot Valentijn en de nationale feestdag én nog zo veel meer.

Ook nu de show afgelopen is, hebben we nog wat werk. We doen ons best om zo snel mogelijk het beeldmateriaal ter beschikking te stellen. Wie graag al eens wil terugblikken op de spetterende shows, kan even kijken naar de reportage ‘Wat een Weekend: Turnshow Pro Patria’ van ROB-tv.