(Jaarlijkse) Hoogtepunten

Wie al enkele jaren lid is van de turnkring, kent onze jaarlijkse hoogtepunten wel: de turnshow, de kinderfuif en het (kleuter)turnkamp. Al wie deze tradities nog niet kent of data wilt markeren in de agenda, leest best verder voor een korte samenvatting per hoogtepunt. 

Ook beknopte informatie over de praatcafés en de recrea-wedstrijd acro vind je hieronder terug.

Praatcafés

100 jaar Turnkring Pro Patria in 2019: dat is niet alleen 100 jaar sport, maar ook 100 jaar aan verhalen. Kom als oud-lid of -leiding dus zeker naar het laatste praatcafé op vrijdag 18 januari 2019 om herinneringen uit de rijke clubgeschiedenis op te halen aan de hand van allerlei beeldmateriaal! Afspraak in onze turnzaal vanaf 20 uur.

Recrea-wedstrijd acro

De turnkring heeft vijf wedstrijdploegen (pré-, recrea- en grote acro, keur en tumbling). Zij nemen deel aan verschillende provinciale voorrondes met als doel een kwalificatie voor het Vlaams kampioenschap in hun discipline en niveau. Verschillende sportclubs in Vlaanderen organiseren deze wedstrijden. Speciaal voor de 100ste verjaardag van turnkring PPW in 2019, gaat de club de uitdaging aan om zelf zo’n wedstrijd te organiseren. Dat wordt een wedstrijd voor recrea-acro teams in de sporthal van hogeschool UCLL te Heverlee in het weekend van 16 en 17 februari. Iedereen is dan ook welkom op deze wedstrijd om onze gymnasten aan te moedigen.

Turnshow

Ieder jaar organiseert de turnkring een spetterende turnshow in de krokusvakantie. Dat is hét moment waarop alle gymnasten van de turnkring laten zien aan familieleden en vrienden wat ze allemaal al hebben geleerd. De deelname hieraan is vrijblijvend. Iedere turnshow krijgt zijn eigen thema of verhaal, waarbij de verschillende groepen een ander onderdeel of personage voorstellen. Iedere groep brengt dan een optreden met aangepaste kledij en muziek. Naar aanloop van de turnshow oefenen de groepen dit nummer tijdens hun normale lesuren, en tijdens de krokusvakantie oefenen ze op extra oefenmomenten. We kunnen al verklappen dat we het dit jaar iets anders aanpakken ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de club. Meer specifieke informatie (o.a. over de kaartenverkoop) volgt later, maar hou alvast 9 en 10 maart vrij in je agenda.

Kinderfuif

De turnkring organiseert sinds enkele jaren een coole kinderfuif. Het leidingsteam tovert zich om tot een heus feestteam: DJ’s, schminkers, animators, … – plezier gegarandeerd! En voor ouders is er het oudercafé. Iedereen is welkom op 27 april in de turnzaal.

(Kleuter)turnkamp

Het sportjaar afsluiten doet de turnkring ieder jaar met een geweldig turnkamp in de maand juli en een kleuterturnkamp in de maand augustus. Inschrijven voor deze kampen is vrijblijvend, maar gebeurt wel via een inschrijvingsformulier dat binnenkort op de website verschijnt.

Van 17 tem 26 juli slaan we de tenten op aan het sportcomplex in Kortenaken. In de voormiddag turnen we in de sporthal, in de namiddag en avond vinden er nog andere sport- en spel activiteiten plaats. Het turnen en de activiteiten gebeuren voornamelijk in de groep(en) waarbij de leden doorheen het jaar hebben geturnd. De oud-leiding en -kookies leggen we dit jaar in de watten met een heus extra kampweekend van 26 tem 29 juli, waarvoor inschrijven verplicht is.

Van 22 tem 25 augustus mogen de kleuters overnachten in de chirolokalen van Wezemaal. Ook dan wordt er in de voormiddag geturnd en vinden er leuke spelletjes plaats in de namiddag en avond.

Post expires at 1:00am on Thursday August 22nd, 2019